دستگاه میوه خشککن برقی و گازی دو نوع از رایج ترین دستگاه های میوه خشک کن هستند که در ادامه قصد داریم به مقایسه این دو بپردازیم و از مزیت های هر کدام بگوییم. این مطلب را تا انتها بخوانید.
اولین نیاز برای شروع کسب و کار خشک کردن میوه یا توسعه آن، خرید یک دستگاه میوه خشک کن است. هنگام خرید دستگاه میوه خشککن باید به نکات متعددی دقت کرد و ویژگیهای مختلف آن را بررسی نمود.
اینکه دستگاه چه میزان انرژی برای تولید چه توان و حرارتی مصرف میکند. چه نوع انرژی مصرف میکند، چه حجم میوه را در چه مدت زمانی خشک میکند و نسبت ابعاد به ظرفیت آن چگونه است، از مواردی محسوب میشوند که هنگام خرید این دستگاهها باید به دقت مورد بررسی قرار گیرند.
یکی از سوالات متداول هنگام خرید دستگاه میوه خشککن این است که دستگاه گازی بهتر است یا دستگاه برقی؟ اکنون قصد داریم تفاوتهای این دو نوع دستگاه را کمی بیشتر بررسی کنیم.
انواع دستگاه میوه خشک کن بر اساس نوع انرژی مصرفی

به طور کلی دستگاههای میوه خشک کن با سه نوع منبع انرژی تولید و عرضه میشوند. آنچه هنگام انتخاب یکی از این سه نوع دستگاه اهمیت دارد، دقت به موقعیت مکانی کارگاه است.
باید توجه داشت که در محل کارگاه دسترسی به کدام منبع انرژی راحتتر و سادهتر است. انواع دستگاههای خشککن میوه از نظر نوع منبع انرژی عبارتند از:
- دستگاه میوه خشککن گازوئیلی
- دستگاه میوه خشککن گازی
- دستگاه میوه خشککن برقی
به این ترتیب بهتر بودن یکی از این انواع دستگاه میوه خشککن را در ابتدا موقعیت کارگاه شما و امکانات آن مشخص میکند. ممکن است شما در کارگاه خود دسترسی به گاز و برق نداشته باشید.
در این صورت تفاوتی ندارد که کدام دستگاه بازده یا عملکرد بهتری دارد. مهم این است که شما از کدام دستگاه بهتر و راحتتر استفاده خواهید کرد.
دستگاه میوه خشککن گازی
دستگاه میوه خشککن گازی، آب اضافی موجود در تکهها و برشهای میوهها و سبزیجات را از طریق حرارت خشک میکند. این حرارت با مشعلهای گازی تولید میشود.
از آنجا که در بین حاملهای انرژی در ایران، گاز قیمت مقرون بهصرفهتر و مناسبتری دارد، معمولا استفاده از دستگاههای میوهخشک کن گازی در کارگاهها توصیه میشود. در واقع استفاده از دستگاه میوه خشککن گازی در ابعاد صنعتی و نیمه صنعتی انتخاب بهتری میتواند باشد.
دستگاه میوه خشککن برقی

دستگاههای میوه خشککن برقی معمولا در انواع خانگی مشاهده میشوند. در واقع از آنجا که قیمت برق در ایران بالاتر است، معمولا دستگاههای بزرگ و صنعتی خشککن میوه را از نوع برقی نمیسازند. این نوع دستگاه فرآیند خشک کردن میوهها و سبزیجات را از دو روش پیش میبرد که عبارتند از:
- استفاده از امواج الکترومغناطیسی و اشعه مادون قرمز
- استفاده از المنتهای حرارتی
ممکن است هر دو نوع دستگاه خشککن میوه برقی در ابعاد صنعتی و بهسفارش مشتری ساخته شود. در بین این دو نوع دستگاه، مدلهای مجهز به لامپهای تشعشعی (امواج مادون قرمز)، هزینه ساخت و خرید بالاتری دارند اما در نهایت میزان هدررفت انرژی در آنها بسیار کمتر است و قیمت تمام شده تولید را کاهش میدهند.
اما نوعی که از المنتها برقی استفاده میکند مصرف انرژی بیشتری دارند و میزان هدررفت انرژی در آنها چشمگیر است. اگر چه هزینه تولید و خرید آنها پایینتر است.
مقاله پیشنهادی: قیمت دستگاه میوه خشک کن صنعتی
میزان مصرف انرژی دستگاههای میوه خشککن برقی
باید اضافه کرد که دستگاه میوه خشککن برقی، خود در دو نوع تکفاز و دوفاز تولید میشود. انواع تکفاز معمولا برای مصارف محدود و کوچک خانگی انتخاب بهتری محسوب میشوند.
اما انواع سهفاز برای ابعاد صنعتی و نیمهصنعتی مناسبترند، چرا که میزان مصرف برق دستگاههای سهفاز در سولهها یا کارگاههای بزرگ چندان زیاد و قابل توجه نیست و مشکلی ایجاد نمیکند.
همچنین باید گفت در دستگاههای میوه خشککن خانگی نیز انواعی که با تکنولوژی پیشرفتهتر تولید شده و مصرف انرژی کمتری دارند موجودند. بنابراین بهتر است پیش از خرید دستگاه میوهخشککن برقی خانگی، به برچسب انرژی آن بیشتر دقت کنید.
تفاوت دستگاه میوه خشککن برقی و گازی
با ارائه توضیحات بالا، اکنون بهتر میتوان به مقایسه دو نوع دستگاه میوه خشککن برقی و گازی و ویژگی های هریک پرداخت. در ابتدا بهتر است این توضیح را ارائه کنیم که کیفیت میوه خشک تولید شده توسط دستگاههای خشک کن مشعلی گازی و دستگاههای المنتی برقی تفاوت خاصی نداشته و منبع انرژی در این دو نوع دستگاه تاثیر خاصی بر کیفیت میوه خشک ندارد.

تفاوت اصلی مهم دو نوع دستگاه در قیمت آنها خلاصه میشود. بهاین ترتیب که دستگاههای گازی بهدلیل نیاز به تجهیزات بیشتر و فرآیند ساخت پرکارتر کمی گرانترند. این اختلاف البته ناچیز است. ساخت مشعل، کوره، لوله کشیها، جوشکاری و فریم سازی مواردی محسوب میشوند که این قیمت بیشتر را توجیه میکنند.
ضمن اینکه کیفیت میوه خشک شده توسط دو نوع دستگاه تفاوتی ندارد و مدت زمان مورد نیاز جهت خشک شدن میوهها نیز تقریبا برابر است. آنچه در این زمان و کیفیت، موثر است، استانداردهای بالای ساخت دستگاه و رعایت تمامی نکات در این زمینه است.
سخن پایانی
در آخر باید گفت، دستگاههای خشک کن میوه در هر دو نوع گازی و برقی در ابعاد مختلف تولید عرضه میشوند و کیفیت عملکرد و محصول آنها در صورتی که هر دو دستگاه با استانداردهای مشابه تولید شوند برابر است.
تنها مزیت دستگاههای گازی نسبت به انواع برقی، هزینه کمتر و مناسبتر انرژی مصرفی آنها می باشد. بنابراین اگر در کارگاه یا محل کار دستگاه دسترسی به گاز و برق هر دو در شرایط مشابه بود، استفاده از دستگاههای گازی توصیه میشود.
برای کسب اطلاعات بیشتر و اطلاع از قیمت های به روز این محصولات می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید و راهنمایی های لازم را دریافت کنید.
سوال های متداول میوه خشککن برقی
چه عواملی در تعیین قیمت یک دستگاه میوه خشک اثر گذارند؟
- ظرفیت دستگاه، مدل دستگاه و ویژگی هایی که دستگاه مورد نظر دارا می باشد از جمله عواملی هستند که در قیمت نهایی یک دستگاه تاثیرگذارند. بهتر است قبل از خرید دستگاه میوه خشککن برقی یا گازی با مگاتریدر در تماس باشید.
برای خرید دستگاه میوه خشککن برقی به کجا مراجعه کنیم؟
- شرکت مگاتریدر بیشتر از ده سال است که در زمینه طراحی و تولید انواع دستگاه های خشک کن میوه در ایران مشغول به فعالیت است. محصولات تولیدی ما به کشورهای مختلفی صادر می شوند و رضایت تمام مشتریان را به همراه داشته اند.